Automatische externe defibrillator

Automatische externe defibrillator (AED) aanschaffen

Om de veiligheid van uw medewerkers of bewoners van een appartementencomplex te bevorderen, kan de aanschaf van een automatische externe defibrillator het overwegen waard zijn. Een automatische externe defibrillator is voor veel mensen beter bekend onder de naam AED. Het apparaat wordt vaak in grote complexen, bedrijfspanden en bijvoorbeeld bij sportclubs opgehangen. Met een AED kan een reanimatie na een hartstilstand binnen een korte tijd begonnen worden. Zo hoeft niet te worden gewacht op de komst van ambulancebroeders. Zeker in buitengebieden kan het tot tien minuten duren, voordat de ambulance op de plek van het ongeluk verschijnt.

Mogelijkheden van automatische externe defibrillator

Bij de aanschaf van een automatische externe defibrillator heeft u verschillende mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor een model met spraakinstructies, of een variant met een geïntegreerd scherm? Het voordeel van zo’n scherm is het feit, dat de instructies nog duidelijker zijn. Op het scherm wordt heel duidelijk getoond, hoe het apparaat gebruikt kan worden bij een hartstilstand. Door de reanimatie binnen acht minuten op gang te brengen met een automatisch externe defibrillator, neemt de kans op een blijvende hersenschade sterk af. Reden genoeg om de aanschaf van zo’n apparaat te overwegen.

Accessoires bij automatisch externe defibrillator

Nadat u een keuze gemaakt heeft tussen de verschillende automatische externe defibrillators, kunt u uit diverse accessoires kiezen om uw pakket compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een handige kast, waarin u de AED op kunt hangen. Ook een tas om de AED in mee te nemen kan het overwegen waard zijn. Zeker wanneer u de AED op een sportclub gebruikt en deze mee wilt kunnen nemen naar verder weg gelegen velden.