Badlift kopen

Zorg voor persoonlijke hygiëne met een badlift

Patiënten die bedlegerig zijn of rolstoelgebruiker hebben vaak problemen met het nemen van een bad of douche. Je kunt hiervoor een douchestoel gebruiken maar als zelfstandig zitten niet mogelijk is dan is er nog een andere optie, namelijk de badlift. Hiermee kan een patiënt in zittende of zelfs liggende houding in bad worden getild zodat hij of zij niet uitsluitend met een washandje aan het bed gewassen hoeft te worden. Zeker als de situatie van bedlegerigheid blijvend of langdurig is dan is het fijn dat de patiënt toch regelmatig in bad kan.

Een badlift is veilig

Je kunt een badlift veilig gebruiken. Deze toestellen zijn gekeurd door erkende instanties en zijn dus veilig om een minder mobiele patiënt in en uit bad te tillen. Je kunt een badlift kopen via een online webshop. Dat is wel zo handig want dan hoef je er immers de deur niet voor uit. Je kunt de badlift simpelweg thuis laten bezorgen en veel bedrijven installeren en demonstreren de badlift ook gratis. Zo weet je dus hoe deze werkt en kun je hem direct gebruiken voor de patiënt.

Een badlift geeft patiënten meer zelfstandigheid

Door het installeren van een badlift kun je ervoor zorgen dat iemand met een beperking thuis kan blijven wonen en niet naar een verpleeginrichting hoeft te verhuizen. De zelfstandigheid van de patiënt wordt hiermee dus vergroot. Het beleid is tegenwoordig om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en dat kan prima met de juiste voorzieningen. Een badlift kan hier een prima bijdrage aan leveren.