Dekenboog

Handige hulpmiddelen voor bedlegerige patiënten

In thuiszorgwinkels kun je online veel handige hulpmiddelen kopen voor patiënten die langdurig aan bed gekluisterd zijn. Een bedtafeltje is bijvoorbeeld erg handig als de patiënt op bed moet eten of als hij bijvoorbeeld een tablet of laptop wil kunnen bedienen. Een papegaai is een handig hulpmiddel om je in bed omhoog te trekken als je weinig spierkracht in je benen hebt. En dan is er de handige dekenboog. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de dekens niet direct op de patiënt liggen. Dit kan nodig zijn bij een kwetsuur waarbij dekens pijnlijk kunnen zijn zoals een operatie aan de buik.

Een dekenboog gebruiken

Je kunt een dekenboog eenvoudig gebruiken. Je plaatst hem onder het beddengoed zodat dit een stukje omhoog wordt gehouden. De patiënt kan zich op die manier ook gemakkelijker in bed omdraaien. Een dekenboog is een relatief klein hulpmiddel dat in principe in ieder bed kan worden gebruikt. Ze worden ook veelvuldig in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen gebruikt om het patiënten gemakkelijker te maken.

Steeds meer ouderen hebben hulp nodig

Het wordt steeds makkelijker om online hulpmiddelen te kopen. Dit is ook wel logisch omdat steeds meer ouderen hulp nodig hebben. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen toe en zij moeten allemaal verzorgd worden. Met hulpmiddelen zoals een dekenboog kan dat een stuk makkelijker worden voor verzorgenden en familie. Je kunt grote assortimenten hulpmiddelen nu gemakkelijk online bekijken en ook direct bestellen. Als je advies nodig hebt kun je advies vragen aan de klantenservice.