Kunstgebitproblemen

Kunstgebitproblemen kunnen heel wat ellende veroorzaken. U kunt minder goed eten, hebt daardoor minder energie en dat kan heel veel invloed hebben op uw dagelijkse leven. En dat terwijl de meeste problemen met een kunstgebit redelijk eenvoudig op te lossen zijn.

Een afgebroken tand, een loszittende tand, beschadigingen, scheuren, breuk, napijn, een slecht passend kunstgebit: dit zijn veelvoorkomende kunstgebitproblemen waar veel mensen last van hebben. Je moet in dat geval een goed tandtechnisch laboratorium hebben waarbij je terecht kunt.

Een oplossing is rebasen

Een kunstgebit dat niet meer goed past, kan baat hebben bij rebasen. Dit is een proces waarbij het kunstgebit wordt opgevuld, zodat het weer beter op de kaak past. Dit proces is eens in de zoveel tijd noodzakelijk voor iedereen die een kunstgebit heeft, omdat de kaak gedurende de jaren slinkt en het gebit daardoor niet meer goed past.

Is er een tand uit uw kunstgebit afgebroken? Ga dan vooral niet zelf met lijm aan de slag. Dit kan niet alleen schade toebrengen aan uw kunstgebit, maar is ook nog eens slecht voor de gezondheid.

Een ander probleem dat vaak spontaan voorkomt, is het breken van het kunstgebit. Dat is een kunstgebitprobleem dat uiteraard direct opgelost moet worden. Neem in dat geval daarom direct contact op met uw tandtechnicus. Hij of zij kan het beste inschatten wat in uw specifieke situatie de beste optie is.

Hebt u recent een nieuw kunstgebit gekregen en nog napijn die te lang duurt? Ook dat kan erg vervelend zijn. Wellicht dat er met een kleine aanpassing een goede oplossing voor de napijn te vinden is.

Kunstgebitproblemen?

Ondervindt u ook een van de bovenstaande kunstgebitproblemen? Neem dan gerust eens contact op met uw tandtechnisch laboratorium in de buurt voor een afspraak. Wie weet dat uw probleem in een korte tijd opgelost kan worden!