Maandlenzen voor beter zicht

Contactlenzen komen voor in vele soorten en maten. Het zijn de perfecte alternatieven voor een bril als u liever geen bril wil dragen. Maar wat is nu beter voor uw ogen? Zijn dat contactlenzen of een bril? In principe zijn beide producten even goed echter hebben contactlenzen andere praktische voordelen ten opzicht van een bril.

Contactlenzen; de voor- en nadelen

Stel dat u gaat sporten in de regen, dan heeft u ten eerste geen last van druppels zoals op uw bril en daarnaast is het veel handiger om contactlenzen te dragen tijdens het sporten. Het nadeel van een bril is dat glazen kunnen beslaan en dat probleem is er niet bij contactlenzen.

Als het lekker weer is kunt u met contactlenzen zoals maandlenzen, iedere zonnebril dragen en hoeft u er geen speciaal op sterkte te kopen. Daarmee bespaart u ook nog eens veel geld.

Waar moet je aan denken bij maandlenzen?

Als u zit te denken aan contactlenzen dan zijn maandlenzen de meest voorkomende lenzen. U heeft afhankelijk van uw ogen dan standaard, torische of multifocale maandlenzen nodig op sterkte. Tegenwoordig zijn de meeste maandlenzen gemaakt van zacht materiaal voor een betere comfort. Speciale wensen zoals UV- bescherming of extra vochvastigheid zijn bij diverse maandlenzen te krijgen.

De werking van maandlenzen is vrij simpel. U kunt bijvoorbeeld een verpakking kopen van 6 paar maandlenzen waar u een half jaar gebruik van kunt maken. Ieder paar lenzen draagt u gedurende de hele maand. Overdag draagt u de lenzen en ’s avonds voor het slapen gaan haalt u uw lenzen uit en plaatst u deze in een lenshouder dat vervolgens in lenzenvloeistof zit.

De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat uw lenzen schoon worden en weer optimaal op kwaliteit worden gehouden. Het verzorgen van uw lenzen is erg belangrijk omdat u de lenzen gedurende een hele maand dagelijks hergebruikt.

Wilt u maandlenzen bestellen en veel geld besparen? Dan is het zeker de moeite waard om uw aankoop online te doen!