Op zoek naar een tandarts in Leeuwarden?

Een mooi wit gebit is onderdeel van het Westerse schoonheidsideaal. Want, zeg nou zelf, wie wil er niet een stralend, hagelwit gebit? Om zo’n gebit te krijgen is het belangrijk dat u uw mondgezondheid op peil houdt. Dit doet u door regelmatig een tandarts te bezoeken. Woont u in Friesland? En bent u op zoek naar een tandarts in Leeuwarden? Zoek dan niet verder!

Wat doet de tandarts in Leeuwarden?

De tandarts houdt uw mondgezondheid in de gaten. De meeste tandartsen raden aan om een standaard halfjaarlijkse controle te doen. Tijdens deze controle wordt uw gebit gecontroleerd op zwakke plekjes, gaatjes en er wordt gekeken of uw tandvlees gezond is. Geeft de tandarts aan dat er iets aan de hand is met uw gebit? Maak dan een vervolgafspraak bij je tandarts in Leeuwarden. Deze tandarts is breed opgeleid en kan u verder helpen. Bent u bang voor de tandarts? De tandarts in Leeuwarden is ook angsttandarts.

Goed poetsen bij de tandarts in Leeuwarden

Natuurlijk is voorkomen nog altijd beter dan genezen! Ter voorkoming van gaatjes is goed poetsen heel belangrijk.  En om goed te kunnen poetsen heeft u een degelijke tandenborstel nodig. Deze mag niet te hard zijn, want dit is slecht voor uw glazuur. Er zijn tandenborstels verkrijgbaar in soft, medium en hard. Bij de tandarts in Leeuwarden weten ze precies welke tandenborstel past bij uw gebit.

Het kan ook dat de tandarts u adviseert om elektrisch te gaan poetsen. Wanneer u elektrisch poetst kunt u door de kleine roterende tandenborstelkop overal beter bij. Dit zorgt ervoor dat u uw gebit makkelijker schoon kunt houden. Natuurlijk is een elektrische tandenborstel wel weer een stuk duurder in de aanschaf. Zo zitten er nadelen en voordelen aan elektrisch poetsen. Wilt u weten welke manier van poetsen het beste voor u is? Maak voor professioneel advies een afspraak bij uw tandarts. Neem eens een kijkje op de website van de tandarts in Leeuwarden.