Samenwerking MS Fonds en CuraNovum

Strijd samen met CuraNovum mee tegen MS

Het Nationaal MS Fonds wordt niet ondersteund door subsidies van de overheid en is daarmee volledig afhankelijk van donaties, giften en sponsoren. Uw bijdrage maakt dus het verschil! Strijd mee tegen MS. Waarom? Meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben MS. Deze ongeneeslijke ziekte treft vooral jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar oud, die in de bloei van hun leven staan. Dit zijn mensen die vaak aan de top van hun carrière staan, een gezin stichten of aan een nieuwe studie beginnen. Mensen met dromen, mensen met een positieve toekomst in het voorruitzicht. En dan valt de klap: MS. Een ziekte die het hele gezin treft. steun het ms fonds via giro 5057.

De strijdpunten van het Nationaal MS Fonds

Voorlichting: Kennis geeft kracht! Goede voorlichting is noodzakelijk om onbegrip en doembeelden te bestrijden en mensen met MS een basis te geven om de regie in eigen hand te nemen.
Coaching: Leren kijken naar de mogelijkheden die je nog wel hebt! Ook ondanks MS is uitgaan van je mogelijkheden een belangrijk streven.
Onderzoek: Onderzoek naar MS is nodig om de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren en om op lange termijn te werken aan een wereld zonder MS.

Op 15 augustus 2017 tekenden het Nationaal MS Fonds en CuraNovum een tweejarig sponsorcontract. CuraNovum draagt hiermee bij aan de onderzoeken van het Nationaal MS Fonds naar de genezing van MS. Met dit partnership komt ons doel weer een stapje dichterbij; een wereld zonder MS.

De inklapbare en opvouwbare scootmobiel van CuraNovum is speciaal ontworpen voor mensen met een fysieke beperking, die tóch vrij en actief willen zijn. Ideaal voor mensen met MS dus. Het unieke aan de ATTO mobiliteitsscootmobiel is dat hij in 10 seconden op te vouwen is naar een trolleyformaat, en dus gemakkelijk mee kan op vakantie. Zelfs in het vliegtuig! Scootmobiel kopen, ga dan snel naar curanovum.nl.

Steun ook het Reumafonds

Word ook donateur van het reumafonds. Dankzij donateurs kan het Reumafonds strijden voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen.

Met de bijdragen van donateurs financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek, de sleutel tot genezing van reuma. Wij zijn de grootste financier van onafhankelijk onderzoek naar reuma in Nederland. Ook geven we voorlichting over reumatische aandoeningen en adviseren we over omgaan met de ziekte in het dagelijks leven. En we behartigen de belangen van mensen met reuma. Van onze inkomsten besteden we 80% aan onze doelstellingen.
Wat hebben we bereikt?

In de afgelopen twintig jaar leidde reumaonderzoek tot spectaculaire vooruitgang in medicijnen en behandelmethoden. Hierdoor is de levenskwaliteit van mensen met reuma sterk verbeterd. Gelukkig is er ook meer maatschappelijke aandacht gekomen voor de gevolgen van reuma in het dagelijks leven.

Het Reumafonds wil dat reuma als ziektebeeld verdwijnt. Tot die tijd zetten wij ons in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Uw bijdrage is hard nodig. Het Reumafonds ontvangt geen enkele vorm van (overheids)subsidie.

CuraNovum heeft het CBF-Keur en zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wat het Reumafonds met uw donaties doet, leest u o.a. op curanovum.nl.