Wat zijn torische lenzen?

Draagt u momenteel een bril of draagt u lenzen? De reden waarom u gebruik maakt van een van deze producten is omdat u slechtziend bent en uw ogen behoefte hebben aan steun. Door het gebruik van een bril of contactlenzen kunt u weer helder en scherp zien. Dat is erg belangrijk voor uw werk en voor uw privé leven. Onze ogen zijn ons erg dierbaar en daar willen wij graag zo goed mogelijk voor zorgen. Echter is niet elk oog alleen op basis van een sterkte te verbeteren. Naast slechtziendheid bestaat er astigmatisme. Astigmatisme is een Cilindrische afwijking in uw ogen waardoor uw oogvlak niet rond is maar ovaal zoals een rugby bal. Er bestaan verschillende correcties van astigmatisme zoals een bril, torische lenzen, laserbehandelingen en operatie.

Bij astigmatische heeft u torische lenzen nodig

Als u er aan denkt om gebruik te maken van de mogelijkheid om contactlenzen te gebruiken voor astigmatisme, dan zijn torische lenzen de oplossing voor u. Astigmatisme wordt door contactlenzen gecorrigeerd met een cilinder en as waardoor uw ogen volgens een ronde vorm kan kijken. Het resultaat is dat u alles correct en scherp ziet. Torische of in het Engels toric lenzen zijn gemakkelijk in gebruik en kunt u elke dag dragen. Het is verder niet schadelijk voor uw ogen. Onder torische lenzen bestaan er een aantal varianten.

Torische daglenzen en maandlenzen

U heeft onder andere keuzen uit de volgende varianten torische lenzen:

  • Torische maandlenzen
  • Torische weeklenzen
  • Torische daglenzen

Het verschil is uiteraard al te zien in de naam. Torische maandlenzen kunt u voor een hele maand gebruiken en torische daglenzen voor een dag. Echter is het voordeel van torische daglenzen dat u geen lenzenvloeistof nodig heeft omdat u dagelijks nieuwe lenzen kunt gebruiken. Daardoor bespaart u ook nog eens op uw aankoop!