Acrylverf kopen waarop letten?

Waarschijnlijk ben je dit artikel tegengekomen, omdat je op zoek bent naar acrylverf. Er zijn namelijk meerdere soorten acrylverf, waardoor het voor schilders vaak lastig is om voor één bepaalde verf te kiezen. Hieronder zal je meer te weten komen over het kopen van acrylverf en waarop je nou echt moet letten. Met behulp van deze tips heb jij niet straks alleen goede verf, maar ben je ook nog eens voordeliger uit. Laten we maar meteen beginnen met de eerste tip.

Welke kwaliteit heb ik nodig?

Wanneer je acrylverf gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit. De kwaliteit van de verf bepaald namelijk ook grotendeels de prijs. Maar hoe kun je eigenlijk de kwaliteit bepalen? Nou, deze wordt met name bepaald door de hoeveelheid pigmentkorrels (kleurstof) en de acrylbinder. Wanneer de verf een grote hoeveelheid pigmentkorrels heeft, dan zal de kleur feller zijn. Dit wordt ook wel de lichtechtheid van de verf genoemd. Als een verf over weinig korrels beschikt zal de kleur na het aanbrengen van de verf vervagen. Daarnaast zorgt de acrylbinder ervoor dat de verf goed blijft hechten op de ondergrond. Dit is met name belangrijk wanneer je van plan bent om op verschillende ondergronden (schildersdoek, hout, steen etc.) te gaan schilderen.

Als beginnende schilder is het verstandig om voor een gemiddelde kwaliteit verf te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan acrylverf van het merk Galeria. Een professionele kunstenaar zou kunnen kiezen voor verf van de merken Amsterdam of Golden.

Welke kleuren verf kopen?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kleuren. Echter heb je deze kleuren niet allemaal nodig. Met alleen de primaire kleuren (rood, geel en blauw) kun je namelijk elke kleur creëren. Het enigste wat je hiervoor moet doen is mengen. Het is wel belangrijk dat je de juiste verhoudingen hanteert, want anders zal je een andere kleur krijgen. Hiervoor kun je het beste een boek kopen of online informatie op zoeken over het kleuren mengen.