Antieke houten vloer

Kies voor een antieke houten vloer in huis

Bij het inrichten van je woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Welke kleur verf smeer je op de muren van ruimtes? Voor welke vloer kies je? Enzovoorts. De muren en vloeren van ruimtes hebben een grote invloed op de uitstraling hiervan. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed na te denken over de vloer die het beste bij je woning past. Dit hangt samen met de interieurstijl die je in huis wilt gaan gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor een heel modern interieur binnen je woning, of geef je de voorkeur aan een klassieker interieur? Een van de mogelijkheden die je op het gebied van vloeren hebt, is een antieke houten vloer.

Voordelen van een antieke houten vloer

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een antieke vloer te kiezen. Mogelijk woon je in een monumentaal pand, waar een moderne laminaatvloer niet tot z’n recht zou komen. Ook in klassiek ingerichte ruimtes komt een antieke houten vloer goed van pas! De antieke houten vloer sluit aan bij de uitstraling van de klassieke meubels, waardoor grote contrasten tussen de meubels en vloer voorkomen worden. Een te groot contrast zou een ruimte niet gezelliger maken, maar juist rommeliger!

Antieke houten vloer online bestellen

Tegenwoordig kun je een antieke houten vloer of een ander type houten vloer eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende aanbieders van kwalitatief goede houten vloeren te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vloer van Dutzfloors. Deze vloeren zijn dermate stevig, dat ze een lange tijd mee zullen gaan. Met name krassen op vloeren kunnen bijzonder vervelend zijn.