De soorten houten vloeren

De soorten houten vloeren

Een massief houten vloer in je woning is natuurlijk ontzettend mooi. Je bent dan ook serieus van plan om deze bij de verbouwing van jouw huis direct te laten plaatsen. Alleen is er nog wel een probleem. De keuze is namelijk ontzettend groot en er zijn veel soorten en maten. Je moet bijvoorbeeld bepalen wat voor soort knoest je in je vloer wilt. Om een goed idee te krijgen van wat er mogelijk is, is het altijd verstandig om eerst even een klein vooronderzoek te doen.

Afwerking van de vloer

Naast de verschillende soorten hout is er ook een verschil in de afwerking. Je kunt er voor kiezen om het hout onbewerkt te laten aanleveren om het vervolgens zelf af te leveren. Maar het is natuurlijk ook gemakkelijk als alles al helemaal gereed is gemaakt. De massief houten vloer kan dan direct in de woning of in het kantoor worden gelegd. Dit hangt natuurlijk ook af van de mate waarin de vloer gebruikt gaat worden. Vloeren waar veel op gelopen wordt moeten slijtvast worden behandeld.

Verschillende soorten hout

Tot slot is er nog de vraag welke houtsoort je neemt. Als je een massief houten vloer wilt, dan denk je vaak aan eiken. Dit is de houtsoort waarmee de ondergrond het meest wordt geassocieerd. Toch kan je ook vloeren van andere houtsoorten laten aanleggen. Zoek dit dan ook goed uit. Het kan bijvoorbeeld beter in je budget passen om een andere soort vloer te kiezen. Terwijl je dan toch gewoon massief hout hebt.