Energiebesparende maatregelen

Het einde van het jaar is weer in zicht. Tijd om de financiële balans weer op te maken. Bespaartips zijn natuurlijk altijd welkom. Voor welke zorgverzekering kiezen we in 2015? En wat doen we met die energierekening? Die kan vast wel wat goedkoper!

Natuurlijk is het goed om van tijd te tijd eens kritisch naar leveranciers te kijken. Van verzekeringen, van energie, van abonnementen. Grote kans dat hier nog wel wat besparingsmogelijkheden liggen. Maar er is natuurlijk meer wat je kunt doen om te besparen. Bijvoorbeeld op je energierekening.

Dikke truien

Weleens gehoord van de ‘warmetruiendag’? Dit is een initiatief om de bewustwording over je energieverbruik te vergroten. Veel energiebedrijven steunen dit initiatief en ook veel particulieren doen eraan mee. Het komt erop neer dat je op één dag in de winter een extra warme trui aantrekt en de verwarming een tandje lager zet. Zo spaar je energie en CO2-uitstoot. Het is natuurlijk aan jezelf om deze dag al dan niet vaker te ‘vieren’. De nationale warmetruiendag van 2015 is op 6 februari.

Voorkom warmtelekkage

Een lekker warme huiskamer willen we allemaal graag in de winter. Het is zonde als die warmte weglekt via naden of kieren of slechtsluitende ramen en deuren. Kijk dit soort dingen regelmatig na en los problemen op. Tip: een borstel op je brievenbus voorkomt het weglekken van warmte in de hal. Denk er ook aan om gordijnen achter je cv te hangen, zodat de warmte naar de kamer straalt in plaats van op de ramen.

Energiemeter

Ook elektrische apparaten kunnen echt energieslurpers zijn. Zet je je apparaten uit of staan ze altijd op stand-by en verbruiken ze nog steeds stroom? Het gebruik van een energiemeter kan verhelderend werken. Die meter heb je binnen één seizoen terugverdiend.

Nieuwe kunststof kozijnen

Heb je oude houten kozijnen met enkel glas? Dan kun je een flinke besparing op je energienota realiseren door deze te vervanging door kunststof kozijnen met HR++ dubbel glas. Dat scheelt je echt vele tientallen euro’s per jaar. En als het echt een koude winter wordt nog veel meer. Vraag eens vrijblijvend een offerte voor kunststof kozijnen aan.

Wil je meer energiebespaartips? Kijk dan eens op budgetkings.nl.