Genieten van tuinplanten is de oplossing!

Genieten van tuinplanten! Wat is er nu heerlijker dan na een lange dag werken tot rust te komen in je eigen tuin, en te genieten van prachtige, bloeiende tuinplanten. Het is wetenschappelijk bewijzen dat tuinieren een rustgevend en stress verlagend middel is. Lekker met de handen in de tuin bezig zijn en genieten van de natuur.  Even je verstand op nul.

In dit artikel volgen een aantal veelgebruikte en erg decoratieve tuinplanten, die je tuin gegarandeerd kunnen opfleuren. Of je nu wel of geen groene vingers hebt, tuinieren is voor iedereen mogelijk, zowel in grote tuinen als kleine tuinen (balkon). Tuinplanten kleuren je leven!

Populaire tuinplanten

Een van de populairste tuinplanten (vaste planten) is de Echinacea purpurea, beter bekend als de Zonnehoed. Deze mooie vaste plant bloeit met roze bloemen in de maanden juli tot en met oktober. In verhouding tot veel andere tuinplanten, bloeit deze tuinplant lang door tot in het late najaar. Hierdoor kan er zelfs in de herfst kleur worden gebracht aan je tuin! Een echte aanwinst voor in de tuin. Wanneer de uitgebloeide bloemen worden gedroogd, kunnen deze in het voorjaar uitgezaaid worden.

De ideale bodembedekker

Een veelgebruikte bodembedekker is de Vinca minor, welke de Nederlandse naam ‘Maagdenpalm’ kent. Deze tuinplant bloeit in het (vroege) voorjaar met lilablauwe bloempjes. Het blad is ovaal vormig en groen van kleur. Binnen de korsten keren vormt deze tuinplant een groen tapijt waardoor onkruid vrijwel geen kans krijgt. Onderhoud heeft de Vinca weinig nodig: een langdurige meststof in het voorjaar en eventueel ver uitdijende takjes wegknippen is het enige wat je kunt verwachten.

Het ‘palmboompje..’

Een populaire sierheester is en blijft nog wel de Buxus sempervirens. Het ‘Palmboompje’, zoals deze tuinplant ook wordt genoemd leent zich voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld vormsnoei of als haag. De Buxus heeft in verhouding tot andere tuinplanten bovengemiddeld mest nodig. In het vroege voorjaar en de zomer bemesten garandeert u het gehele jaar door frisgroene Buxus. Daarnaast is de Buxus ook goed als potplant te gebruiken, waardoor deze eventueel ook op het balkon geplaatst kunnen worden.