Groter of kleiner gaan wonen

Als je gaat verhuizen, is dat vaak onder meer omdat je meer ruimte wilt. Een grotere tuin voor de kinderen, een praktijkruimte om je zzp-schap in uit te leven, een garage voor je klassieke auto. Maar je kunt er uiteraard óók kleiner gaan wonen.

Groter wonen

Als je van een klein appartementje komt, wil je eerst vaak groter gaan wonen. Je appartement barstte bijna uit zijn voegen van al jullie spullen. En binnenkort komen er kinderen die natuurlijk ook een eigen kamer moeten. Vaak vindt dan de stap plaats naar een eerste koopwoning. Zo’n eerste huis is in het begin natuurlijk geweldig, maar als er meer kinderen bij komen, ontstaat ook hier vanzelf een gebrek aan ruimte. En die tuin was eigenlijk altijd al wel klein. Mogelijk willen jullie het liefst ook wat landelijker wonen. De gedachte aan een nieuwe verhuizing dringt zich op.

Kleiner wonen

Net zoals veel mensen zoeken naar een grotere woning, zijn ook velen op zoek naar juist een kleiner huis. Dat kan financiële redenen hebben: een kleinere woning is meestal goedkoper dan een grotere woning. Maar het kan ook zij dat de kinderen de deur uitgaan en dat grote huis voor jullie tweetjes toch wel erg groot is geworden. Soms kan het moeilijk zijn om je huis verkocht te krijgen. Een optie is dan om het tijdelijk te verhuren aan bijvoorbeeld expats. Ook als je nog niet zeker weet of je ergens wel wilt gaan huren of je hebt je huis juist al wél verkocht, dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om eerst eens een tijdje een huis te gaan huren.

Advies

Wil je eens een goed advies over de beste woning in jouw situatie? En ben je in de markt voor een huurwoning in Amersfoort? Ga dan eens praten met de specialisten van EerVast, die de woningmarkt in Amersfoort op hun duimpje kennen.