Houten vloeren Friesland

Een houten vloer geeft je woning in Friesland meteen het ultieme thuisgevoel. Je weet direct dat je thuis bent als je de woonkamer binnenstapt op de heerlijk warme en comfortabele vloer. Want hout houdt de warmte heel goed vast en dus zul je nooit het idee hebben dat je heel veel moet stoken om het in huis aangenaam warm te laten zijn. Een houten vloer levert daar zeer zeker een bijdrage aan en daarom kiezen veel mensen hier graag voor.

Kies de houten vloer die goed bij jouw smaak past

Ben je op zoek naar houten vloeren Friesland dan kun je de vloer kiezen die het beste bij jouw smaak past. Houd je van licht dan kies je voor een houten vloer die bewerkt is om hem lichter te maken. Houd je juist van een donkere vloer dan kies je voor een werk die door middel van bij voorbeeld roken donkerder is gemaakt. Ook geven de diverse bewerkingsmogelijkheden vaak een heel mooi gemêleerd effect dat in combinatie met de juiste belichting een heel mooi resultaat kan geven. De behandeling die je kiest voor je vloer kun je zelf bepalen, bij de meeste bedrijven die houten vloeren Friesland leveren zijn verschillende bewerkingen mogelijk.

De laklaag beschermt je houten vloer

Houten vloeren Friesland worden voorzien van een toplaag om de vloer te beschermen. Deze laag zorgt ervoor dat vloeistoffen niet in het hout kunnen trekken en daardoor lelijke vlekken kunnen achterlaten. Maar ook krassen en andere vervuiling krijgen op die manier minder kans. Je moet deze bovenlaag met enige regelmaat opnieuw aanbrengen. Dit is wel even een klus, want eerst moeten de restanten van de oude laag worden verwijderd. Maar het resultaat is dat je vloer vele jaren langer meegaat.