Lamelparket vloeren

Zelf een houten vloer leggen is nu heel eenvoudig

Een houten vloer laten leggen kan een dure aangelegenheid worden. Als je ervoor kiest om dit door een professional te laten doen dan komt er immers een flink bedrag aan arbeidsloon bij. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een houten vloer te leggen. Dat klinkt misschien als een hachelijke onderneming, maar het is zeker niet ondoenlijk. Op het internet kun je instructievideo’s bekijken hoe je het beste te werk kunt gaan. Het leggen van een houten vloer is dan op zich wel te doen. Zeker als je een kamer hebt die redelijk strak van vorm is met weinig hoeken zodat je niet zo veel hoeft te verzagen.

Zorg voor de juiste voorbereiding

Wil je zelf lamelparket vloeren gaan leggen dan is het handig om een goede voorbereiding te treffen. Zorg dat je alle materialen in huis hebt zodat je niet halverwege nog op pad moet om iets te gaan halen. Zorg er ook vooral voor dat je voldoende lamelparket in huis hebt, want er gaat altijd veel verloren bij her verzagen. Maak een planning van hoe je gaat leggen zodat je weet hoe je uitkomt en hoe je dus de lamellen moet verzagen. Zo kun je vlot doorwerken en in een aantal uren flink wat meters maken. Het leggen van een vloer kan dan erg vlot gaan en dat is natuurlijk een prettige bijkomstigheid.

De afwerking van de vloer

Als de vloeren van lamelparket zijn gelegd kun je verder gaan met de afwerking. Het plaatsen van mooie plinten, waar je dan direct allerlei kabels achter kunt wegwerken. Dat maakt het meteen helemaal af. Een vloer leggen gaat natuurlijk het beste in een lege ruimte. Kan de ruimte niet worden leeg gemaakt dan zal je met de meubels moeten schuiven.