Lichtslang kopen? Dit moet u weten.

Voor u een lichtslang gaat kopen voor in de tuin, gevel of uw bedrijfspand is het handig om de volgende tips te lezen. Een lichtslang is niets anders dat een slang van buigzaam hard plastic dat een binnenwerk heeft van LEDS. Door de hard plastic buiten laag is het mogelijk om de lichtslang buiten te gebruiken voor verschillende doeleinde. Een LED lichtslang is zeer zuinig is gebruik en gaat tot wel 50.000 brand uur mee. Om de lichtslang goed te monteren/bevestigen is het belangrijk dat er een aansluitset gemonteerd wordt, deze moet correct gemonteerd worden omdat de lichtslang waterdicht blijft.

Hoeveel LEDS per meter zitten er in een lichtslang?

Een slang is per 2 meter knipbaar, deze afstand heeft te maken met de voeding die de aansluitset minimaal kan leveren. Door de slang om de 2 meter af te knippen is het handig om verschillende meters te maken. U kunt dus een lichtslang maken van minimaal 2 meter tot 50 meter. De voeding blijft hetzelfde, deze hoeft niet per meter te verschillen. Er per 2 meter lichtslang 72 LEDS ingebouwd om optimaal licht te geven. Op een lichtslang van 50 meter komt u dus op 1800 LEDS uit, deze geeft geleidelijk licht door de transparanten behuizing.

In welke kleuren zijn de lichtslangen verkrijgbaar?

De LED slangen zijn in het warm-wit, koud-wit, blauw, geel, rood, groen verkrijgbaar. De meest verkochte kleur is uiteraard warm-wit, veel lichtslang gebruikers vinden dit de mooiste en warmste kleur om iets te verlichten. Door de IP44 waarde is deze spatwaterdicht en dus niet onder water te gebruiken, maar wel buiten in de regen. Let er wel op dat de aansluiting van de lichtslang in een droge omgeving ingeplugd is. Dit is niet heel moeilijk want een stroompunt dit uiteraard ook op een droge lokatie. De lichtslang is te bevestigen met ophangbeugels, hier kunt u de slang in klikken om een stevig project te verwezenlijken.