Marmer op maat hoeft niet duur te zijn

Marmer op maat voor een luxe uitstraling in huis

Bij Terrasur is heel veel mogelijk. Wij hebben eigen ontwerpmogelijkheden en kunnen de meest ingewikkelde vormen en figuren in marmer maken. Daarom kun je ook met een eigen idee zoals een figuur in de vloer of een huisnummer in verschillende kleuren marmer, heel goed terecht bij Terrasur. Wij helpen u om uw speciale wensen te realiseren. Door gebruik te maken van moderne productietechnieken kunnen we zelfs marmer tegen zeer scherpe prijzen aanbieden – al vanaf €39,- excl BTW per m2.

Een nieuwe trend: marmeren wastafel in de badkamer

Het onderhoud van marmer in de badkamer is eigenlijk niet anders elke andere badkamer. Voor het in gebruik nemen van de badkamer verdient het aanbeveling om het marmer te impregneren, waarmee het materiaal nog beter beschermd is tegen vuil en bovendien waterafstotend. Marmeren tegels in de badkamer zijn gemakkelijk schoon te maken met een dweil met warm water en edelzeep of allesreiniger. Het enige wat moet worden vermeden is het gebruik van azijn of andere zuurhoudende materialen (zoals HG kalkverwijderaar of voegenreiniger) bij het schoonmaken. Azijn is zuur en daardoor uitstekend geschikt om kalk te verwijderen, maar het zorgt er tevens voor dat het marmer dof wordt. Als u hier maar een beetje op let, dan behoudt u de mooiste badkamer voor t leven. Marmer leeft en verveelt nooit.

Natuurstenen bieden wel degelijk een warme uitstraling

Natuursteen in huis geeft een heel persoonlijke en warme uitstraling. Door veel mensen wordt marmer geassocieerd met zeer exclusief, maar qua prijs hoeft dat niet het geval te zijn. De vanaf prijzen voor een natuurstenen vloer bij Terrasur zijn niet duurder dan een gemiddelde keramische tegel. Wél is het effect totaal verschillend. Want hoewel er tegenwoordig ook goedkope marmer-look-a-like tegels zijn, zij komen nooit in de buurt van de echte marmeren tegels.

Enkele veelgestelde vragen over onze natuurstenen:

Q: Kan Terrasur ook het leggen en plaatsen verzorgen?

A: Ja, Terrasur kan het gehele traject verzorgen, vanaf selectie van de steen (tot zelfs in de groeve) tot aan plaatsing en nazorg. Dan hebben we het ook over eventuele voorbehandelingen van de vloeren en wanden, plaatsen van keukenbladen en uiteraard lijmen, voegen en afwerken. Wij werken samen met gerenommeerde bedrijven die onder toezicht van Terrasur vakwerk leveren. Wij hebben er alle belang bij, dat ons marmer op de best mogelijke manier wordt verwerkt. Immers het is onze missie om u als klant eindeloos te laten genieten van Marmer van Terrasur. Want dan zult u het vast en zeker aan iemand doorvertellen!

Q: Is Marmer hygiënisch?

A: Jazeker is marmer hygiënisch. Niet voor niets gebruikten de Romeinen Marmer al in hun badhuizen, en ook op vloeren. Marmer heeft (in tegenstelling tot bijvoorbeeld zandsteen of travertin, een zeer dichte structuur, waarbij door schuur en polijstbewerkingen een zeer mooi gesloten oppervlak ontstaat. Hierdoor hebben de meeste marmersoorten (afhankelijk van de kristallisatiegraad van het marmer) een zeer lage porositeit en wateropname (absorbtie). Daarom is marmer ook zeer geschikt in de keuken, doordat in het gladde oppervlak van het marmer geen plaats is voor vuil en vervolgens voor microorganismen. Dit maakt marmer daarom ook uitstekend geschikt voor keukenbladen.

Q: Blijft marmer wel mooi?

A: Marmer is een echt natuurproduct wat niet alleen heel mooi is, maar ook nog eens zeer hard. Daarom blijft marmer indien enigszins netjes onderhouden een leven lang mooi. En zelfs wanneer er na bijvoorbeeld het vele lopen op een gepolijste vloer wat “loopsporen” te zien zouden zijn, dan kan dit met een geringe lokale schuur/polijstbewerking gemakkelijk verholpen worden. Een marmeren vloer kan zo vaak worden geschuurd als u wenst. De vloer kan het hebben, en iedere keer komt de vloer weer als nieuw tevoorschijn. Dat geldt ook voor eventuele vlekken, deze kunnen bijna altijd weggeschuurd worden.