Parket vloeren Friesland

Een mooie parketvloer voor je huis

Parket wordt steeds populairder als vervanging voor de ouderwetse vloerbedekking. Mensen kiezen steeds minder vaak voor tapijt omdat dit snel vuil wordt en vlekken niet of moeilijk te verwijderen zijn. Een parketvloer vergt veel minder onderhoud en is dus ideaal voor zo ongeveer elke ruimte. Ook als je huisdieren hebt of als je snel last hebt van allergieën is het een goed idee om te kiezen voor een praktische parketvloer. Die kun je nat afnemen om stof en vuil te verwijderen. Dat is veel hygiënischer dan tapijt.

Een mooie parketvloer kopen

Via het internet kun je mooie parketvloeren Friesland vinden. Er zijn goede bedrijven te vinden die deze vloeren ook nog eens deskundig voor je kunnen leggen. Je kunt een parketvloer ook zelf leggen maar dit vergt wel de nodige handigheid. Het kan ook nodig zijn dat de vloer eerst wordt geëgaliseerd omdat de vloer anders niet stabiel ligt. Dit kan ervoor zorgen dat de planken van het parket gaan scheuren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als een parketvloer goed wordt gelegd dan kan hij tientallen jaren mee gaan.

Keuze in parketvloeren

Als je besluit om een parketvloer te laten leggen dan heb je keuze uit verschillende opties. Je kunt kiezen uit diverse soorten hout en ook verschillende kleuren. Het hout kan op diverse manieren worden bewerkt voor een mooi effect. Een parketvloer varieert in kleur van licht naar donker en past dus in ieder interieur. Ook kan het hout in verschillende patronen worden gelegd, zoals onder andere de visgraat.