Parketvloer opschuren

Je houten parketvloer opschuren kun je ook zelf doen

Een houten parketvloer gaat tientallen jaren mee. Dat is één van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer in plaats van vloerbedekking. Want vloerbedekking moet meestal om de circa 5 jaar worden vervangen omdat hij dan vies en smoezelig is geworden. Een parketvloer gaat veel langer mee mits je het juiste onderhoud toepast. Dit kost misschien even tijd, maar aan de andere kant zorg je er op deze manier voor dat je vloer lang mee gaat en ook lang mooi blijft.

Waarom het onderhoud van je parketvloer belangrijk is

Je houten parketvloer opschuren zorgt ervoor dat de beschermende laag kan worden vervangen. Deze laag slijt namelijk in de loop van de tijd. Dit gaat uiteraard het snelst op de plaatsen waar veel gelopen wordt. Vaak kun je bij het opschuren van je parketvloer volstaan met alleen de loopvlakken. Op plaatsen waar meubels staan die nooit worden verplaatst hoeft de laag niet te worden vervangen. Als je het niet ziet zitten om het zelf te doen kan het ook door een vakman worden gedaan.

Een nieuwe beschermlaag aanbrengen

Na het schuren kun je eenvoudig een nieuwe beschermende laag op je vloer aanbrengen. Laat deze laag goed drogen voordat je weer over de vloer loopt zodat de laag goed aan het hout kan hechten. Nu kan je parketvloer er weer een aantal jaren tegen en heb je er voorlopig geen omkijken naar. Je hoeft nu voorlopig alleen maar te stofzuigen en af en toe te dweilen.