Sloten en wat belangrijk is

Als huiseigenaar is het één van de dingen die je liever niet meemaakt, een inbraak. Goede sloten op uw deur zijn van belang om mensen buiten te houden. Het gemiddelde cilinderslot is vaak niet bestand tegen een inbreker. Goede cilindersloten zijn gekeurd en maken het de inbreker een stuk lastiger.

SKG certificaat

Wilt u er zeker van zijn dat uw sloten of ander hang- en sluitwerk van een goede kwaliteit is, let dan op of deze SKG gecertificeerd zijn. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het certificaat laat zien dat het aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voldoet voor sterkte en duurzaamheid. De stichting test producten voortdurend zodat de norm gewaarborgd blijft.

Een SKG certificaat wordt dus niet zo maar afgegeven. Wanneer bijvoorbeeld een slot goed gekeurd word dan zal deze geclassificeerd worden. Hiervoor heeft de stichting een classificatie in het leven geroepen door middel van sterren te geven. In totaal zijn er drie sterren:

1. Standaard inbraakwerend
2. Zwaar inbraakwerend
3. Extra zwaar inbraakwerend

Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Naast het SKG keurmerk bestaat er ook nog het PKVW, Politie Keurmerk Veilig Wonen. De PKVW is een keurmerk dat in het leven is geroepen om de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken te vergroten. Inbrekers zullen uw woning eerder overslaan wanneer zij weten dat uw huis voldoet aan dit keurmerk. De PKVW bekijkt uw hele woning en zal dan beoordelen of uw huis het keurmerk mag dragen. Dat wil dus ook zeggen dat zij tips geven wanneer dit niet zo is. Mocht u twijfelen of uw huis veilig genoeg is, kunt u dus overwegen om het PKVW aan te vragen.

Belangrijk bij het beveiligen van uw huis, is dat u altijd kijkt of er niet ergens een mogelijkheid is voor een inbreker. Wanneer u zelf al denkt dat het er niet helemaal veilig uitziet, dan zal een professionele inbreker dat ook zien.