Wat je moet weten over snowboard bindingen

Bindingen van Bent Metal

Al bekend met het merk Bent Metal? Dit bedrijf is van oorsprong ontstaan door een samenwerking van ingenieurs, ontwerpers en ervaren snowboarders die opzoek gingen naar de beste snowboard bindingen. En met vele succes want het merk heeft o.a. het vernuftige Flex Control Drive Plate-bindsysteem ontwikkeld, zodat de energie van je voeten rechtstreeks naar je board wordt overgeplaatst. Alle bindings van Bent Metal worden handgemaakt in de Verenigde Staten.

Bindingen zijn eigenlijk super belangrijk onderdeel voor je snowboard uitrusting. Ze verbinden namelijk je voeten met het snowboard en dat geeft dus de controle over je snowboard. Bij Sideways Sports geven je graag advies op maat zodat je de juiste bindgen koopt die bij jouw voeten en board passen. We hebben hier zelfs een video van gemaakt.

Welke type snowboard bindingen zijn er?

Omdat bindingen dus direct je voeten binden met je snowboard, is het logisch dat je bindingen van goede kwaliteit moeten zijn en afgestemd moeten zijn aan jou! Je wilt namelijk dat de stuurbewegingen zo efficiënt mogelijk worden overgebracht op je board voor ultieme controle op de piste. Hierbij maken wij onderscheid in softbindingen en hardbindingen. Bij Sideway Sports verkopen we voornamelijk soft bindingen die gemaakt zijn van kunststof en je voeten goed ondersteunen.

Strap bindingen bij Sideways Sports

De meest voorkomende vorm van bindingen zijn straps, deze zul je het vaakst tegenkomen. Je herkent ze aan 2 gespen, één voor je wreef en je voor bij je tenen. Je sluit ze door ze ‘strappen’ met een ratelend geluid, zodat je weet dat ze vast zitten. Voordeel? Gewoon heel gemakkelijk en eenvoudig af te stellen op je voeten. Ideaal dus! De bindingen bij Sideways Sports hebben ook een highback die verstelbaar is voor je hiel. Zo sta je net wat meer naar voren gekanteld wat je dwingt door je knieën te zakken tijdens het snowboarden.

Hybride / Flow / Fastec bindingen

De reden waarom hybride, flow of fastec termen worden genoemd komt omdat elke fabrikant een eigen term hanteert. Maar in beginsel zijn ze gelijk aan elkaar. Met deze type binding steek je je voeten in de binding, je schuift naar achter en daarna naar voren en het zit fast. Easy as that! We zien veel klanten die bewust kiezen voor deze bindingen omdat het gewoon veel tijd bespaart bij het in- en uitstappen van je snowboard. Wil je het komen ervaren en vergelijken? Kom naar onze showroom in Nijverdal en probeer het zelf uit.

Bestel bindingen online met gratis verzending

Bestel je gehele snowboard en BMX outfit, producten en accessoires met gratis verzending in onze webshop vanaf €50,- en profiteer van uitstekende service en persoonlijk advies van experts in onze winkel. Ze staan ook voor je klaar online op de chat en whatsapp voor vragen en advies. Bovendien kun je bij ons tot 14 dagen gratis retourneren en hanteren we uitstekende garanties op al onze producten. Je kunt bij ons terecht voor bindingen van topmerken, waaronder: