Suggesties voor een leuk kinderfeestje?

Ouders met kinderen hebben rond de verjaardag van hun kroost vaak met een dilemma te maken. Hoe gaan we een verjaardagsfeestje organiseren dat leuk is voor de kinderen en geen bakken met geld kost? Kinderen willen vaak de gekste dingen die eigenlijk niet mogelijk zijn. Wellicht dat je de reclame kent van het kinderfeest inclusief olifant en luchtballon. Voor de meeste huishoudens is dat simpelweg niet te betalen.

Het belangrijkste is dat je zoon of dochter een leuke dag beleefd. Een verjaardagsfeestje in Nederland hoeft namelijk niet duur te zijn om een succes te zijn. Gebruik creativiteit om de dag succesvol te maken en vraag eventueel hulp van andere ouders.

Suggesties voor een geslaagd kinderfeest

Kinderen vinden het leuk om dingen te ontdekken en zijn graag in de natuur bezig. Het is daarom een goed idee om een speurtocht te organiseren en de kinderen een echte schat te laten vinden. Denk vooraf na over een veilig gebied zoals een rustige buurt, een groot park of een natuurgebied. Stippel de route uit en maak een leuke schatkaart voor de kinderen.

Je kunt het papier aan de zijkanten een beetje aan branden en er ouder uit laten zien door er met zand overheen te wrijven. Onder de ‘X’ op de kaart kun je bijvoorbeeld wat lekkers zoals een kindersurprise verstoppen.

Andere kinderfeestjes zoals kindertheater, een boerderij of een echt meidenfeest doen het ook goed. Laat de meiden lekker een middag de make-up doen en vraag bijvoorbeeld een nichtje die haren kan opsteken. Doe daarna een fotoshoot en de dames hebben een geweldig verjaardagsfeest.

Sportief kinderfeest?

Bewegen is goed voor de kinderen en daarom kun je ook een sportief tintje aan het feest toevoegen. In de zomer zou je op een groot grasveld of in de tuin een kinderfeestje kunnen organiseren. Laat ze waterspelletjes doen of plan een voetbalwedstrijd waarbij ze een prijs kunnen winnen. Sluit de dag af met frietjes en een snack en de kinderen zullen helemaal gelukkig zijn.