Reisbagage; vrouw versus man

Alle discussies tussen man en vrouw over de zwaar beladen koffer van de vrouw, omdat “vrouwen nou eenmaal veel nodig hebben”, kan eindelijk geëindigd worden. Na onderzoek blijkt dat vrouwen wel meer spullen mee moeten nemen.

Misschien is het heel herkenbaar voor veel vrouwen, maar velen kunnen niet zonder een overvolle koffer op vakantie gaan. Tijdens de terugreis komt het dan ook wel eens voor dat ze ook nog een nieuwe koffer kopen om nieuwe aankopen kwijt te kunnen. Nu blijkt dat vrouwen hier dus niks aan kunnen doen. Hoe komt dat dan?

Voorbereiding

Zoals veel vrouwen weten dat ze graag veel meenemen op vakantie, weten mannen dat zij vaak minder goed voorbereid weg gaan. Toch zal het volgende feit een groot aantal mannen (en misschien ook wel vrouwen) doen verbazen. Wat betreft anticonceptie denken vrouwen tijdens de voorbereiding het meest eraan dit mee te nemen.
Misschien niet zo onlogisch aangezien mannen geen anticonceptiepil slikken. Een opmerkelijk detail is alleen dat van de mensen die eraan denken condooms mee te nemen, 82% vrouw is. Overigens is 61% van de vakantiegangers die eraan denken om spullen als paracetamol, rennie en prikweg mee te nemen, ook vrouwelijk.

Opmerkelijk

Vaak worden mannen gezien als gadget liefhebbers, die geen dag zonder mobiele telefoon, tablet of spelcomputer kunnen. Ook hier worden we weer verrast. De vrouwelijke reiziger blijkt ook hierin weer degene die deze spullen vaker in haar koffer heeft zitten dan de man.
Waar vrouwen de laatste gaatjes van hun overvolle koffer dichten met kleding, heeft de man misschien zelfs nog wat ruimte over. Gemiddeld nemen vrouwen 20 kilo aan bagage mee, ten opzichte van 15 kilo bij mannen. Maar als we het gaan hebben over handbagage, dan neemt de man de leiding. Schijnbaar houden mannen hun spullen graag dicht bij.

Organisatie

De bestemming van de reis wordt misschien bij veel stellen samen beslist. De uiteindelijke boeking en organisatie rondom de vakantie wordt vaker door de vrouw dan door de man geregeld. Dat verklaart misschien ook de overvolle koffer van de vrouw. Uiteindelijk komt het erop neer dat mannen eigenlijk niet meer mogen klagen als hun vrouw haar hele garderobe in heeft gepakt. Zonder die vrouw, zou de man namelijk nooit weg komen van de bank.