Thaise vrouwen in bikini

Volgens de Thaise eerste minister zijn alleen lelijke vrouwen veilig in bikini in zijn land. In september van dit jaar is er nog een Brits koppel vermoord op het feesteiland van Thailand Koh Tao. De vrouw van 23 jaar werd gevonden met alleen haar bikinitopje aan. Er was veel ophef ontstaan over de vreemde uitspraak van de Thaise eerste minister.

Hoofdletsel

De vriend van de 23-jarige Hannah Witheridge, David Miller van 24 jaar, was gevonden met een ingeslagen schedel. Het stel werd op het strand van het eiland Koh Tao aangetroffen. Beiden hadden hoofdletsel en de man is uiteindelijk verdronken, zo blijkt uit een autopsie. Uit de autopsie bleek ook dat de vrouw niet lang voor haar dood seksueel contact heeft gehad, maar er wordt niet gedacht aan een verkrachting.

Niet veilig

De premier Prayut Can-ocha waarschuwt tijdens een toespraak die live op televisie uitgezonden werd toeristen dat Thailand niet zo veilig is als dat ze wellicht in eerste instantie denken. Vooral vrouwen die in bikini rondlopen zouden veel risico lopen. Misschien denken vrouwen dat ze overal, net als in hun eigen land, gewoon zo schaars gekleed over straat kunnen lopen, als ze maar hun bikinilijn ontharen. Maar dan komen ze in Thailand van een koude kermis thuis. De veiligheid van toeristen is altijd al een punt geweest in Thailand. Het kan wel een prachtig land zijn met aardige en extreem vriendelijke mensen, maar er is ook sprake van veel criminaliteit. De premier is sinds mei 2014 begonnen met zijn functie als premier na een militaire coup tegen de regering.

Verdachten aangehouden

Er zijn meerdere verdachten van de dubbele moord aangehouden, waaronder zes mannen uit Myanmar en een Brit. De politie heeft de Brit ondervraagd en er wordt DNA-onderzoek gehouden naar zijn betrokkenheid. Dit geldt ook voor de verdachten uit Myanmar.