Online Studeren, iets voor jou?

Studeren krijgt steeds meer een ander uiterlijk en de verschillende mogelijkheden groeien met de dag. Studeren zoals “vroeger” in de schoolbanken is nog steeds de meest gebruikelijke vorm van studeren. Maar voor hoelang nog?

Er komen steeds meer nieuwe mogelijkheden bij voor studenten en hogescholen, mbo’s en andere instellingen staan steeds meer onder druk. Op de website van Onlineuni zijn onder andere de mogelijkheden te vinden van online studies, masters / bachelors en thuis studies. Je vind hier informatie over de verschillende aanbieders, wat deze inhouden en watvoor cursussen worden aangeboden. Ook vind je mogelijkheden voor het leren van diverse talen terug.

Wat is online studeren?
Wat houd online studeren eigenlijk in vragen veel studenten zich af. Het is eigenlijk het feit dat je zelf meer regie hebt en behoudt over je leven, de indeling wanneer je leert of de colleges volgt. Deze worden verschillend aangeboden. Sommige grotere universiteiten die online modules aanbieden kennen vaste tijden voor hun volleges maar in de meeste mogelijkheden heb je de vrijheid om digitale colleges of opgenomen colleges terug te kijken in de tijd die voor jou het beste past. Zo is een studie beter te combineren met werk en of andere activiteiten. Daarnaast is er vaak veel meer diversiteit mogelijk in de vakken keuzes, je zit niet vast en vooraf geselecteerde cirriculums waarbij je verplicht alle vakken binnen dat cirriculum moet halen en waardoor je dus niet juist die vakken kunt kiezen waarin jouw interesses liggen en waar je later dan ook meer aan zult hebben. Dit zorgt ervoor dat deze vorm van studeren dus beter past en beter aan te passen is aan de persoonlijke behoefte van de student.

Examens, hiervoor geld natuurlijk dat er een mate van controle moet zijn op en of tijdens het examen. Dus voor officiele dimploma’s werken de meeste online studies nog wel met vaste examen data en deze worden veelal op de scholen of bij speciale examen centrums afgenomen. Het is echter wel de verwachting dat er in de toekomst meer flexibiliteit komt en extra vormen van controle of authenticiteit worden ontwikkeld zodat de student met nog meer vrijheid online kan studeren en zijn examens kan afleggen.

Keuze maken voor een online studie
Lees je voordat je kiest voor een online studie van te voren goed in over de mogelijkheden en verschillen, dit kan bij verschillende bronnen zoals op de website van onlineuni. Kies je bijvoorbeeld voor een online studie die gegeven word door een universiteit in het buitenland dat zit de kans erin dat je toch meerdere keren tijdens je online studie moet afreizen naar het land van de universiteit voor bijvoorbeeld examens. Wil je toch meer informatie over een studie in het buitenland, of een digitale master of bachelor aan een buitenlandse opleiding. Dan kun je het beste contact opnemen met Study-Globe zij voorzien studenten van gratis advies en verlenen alle hulp bij het regelen van je toelating bij buitenlandse opleidingen. Ook kunnen zij je helpen bij het behalen van de benodigde scores en examens zoals IELTS / GMAT en of Cambridge examen eisen die veelal worden gesteld door buitenlandse opleidingen. Deze toelatings eisen gelden ook altijd voor online studies want er word er verschil gemaakt in de toelatingseisen voor de klassikale of digitale opleiding.

Voor studenten ligt in iedergeval een veelvoud aan keuzes en de toekomst zal dit aanbod enkel doen vergroten gezien de grote stappen en ontwikkelingen die jaarlijkst worden gemaakt binnen de studie mogelijkheden wereldwijd.